acasa
despre noi
cazare
satul
plaje
galeria
oferte
contact şi rezervări

SATUL

​Iatä ce înseamnä Kamen Bryag pentru noi. Ce înseamnä pentru dumneavoasträ?

 

Kamen Bryag nu este doar o destinaţie de vacanţă oarecare, ci a devenit pentru mulţi un mod de viaţă în ultimele două decenii...

Bun venit în Kamen Bryag! Chiar pe coasta bulgară a Mării Negre veţi regăsi un sat cu o atmosferă şi o energie unică. La o distanţă de doar zece minute se află binecunoscuta Rezervaţie Naţională Yailata, faimoasă pentru flora, fauna şi siturile sale arheologice. Ţărmul stâncos face această zonă aproape inaccesibilă, cu excepţia celor câteva poteci printre stânci. Aici, suprafeţele se termină brusc, cu roci înalte care coboară direct la nivelul mării.Puteţi vedea o serie de peşteri în stâncile verticale suspendate deasupra mării. Pereţii netezi şi nişele săpate adânc în stâncă sunt vestigiile unei vechi locuinţe amenajată în peşteră. Combinaţia dintre istorie, natură şi viaţa turistică contemporană dau naştere spiritului unic al satului Kamen Bryag. Este unul dintre cele mai căutate locuri de vacanţă pentru cei care doresc să evadeze de rutina zilnică. Zona este calmă şi liniştită, departe de latura sudică supraîncărcată de construcţii şi total opusă acesteia.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

"Sunt fericit să fiu o mică parte din această minunată tradiţie numită July Morning"

John Lawton,

vocalist - Uriah Heep

 "Suntem un sat mic, dar avem un număr impresionant de atracţii istorice, naturale, culturale şi nu numai"

Tsonko Tsonev,

primar - Kavarna

MUZICĂ ŞI CONCERTE

​Kamen Bryag este destinaţia preferată pentru festivalul rock July Morning. În Bulgaria, există un festival tradiţional numit July Morning, un ecou al perioadei hippie din anii 1980, dacă nu chiar din 1970. Tinerii (şi cei care nu mai sunt chiar la prima tinereţe) din întreaga ţară vin (adesea cu autostopul) pe litoralul Mării Negre în noaptea de 30 iunie, pentru a întâmpina primele raze de soare pe 1 iulie. Bineînţeles, hitul formaţiei rock din Marea Britanie, Uriah Heep, July Morning (1971), este pe buzele tuturor.

 

Cu ocazii speciale, primăria organizează şi concerte de muzică populară, cu participarea ansamblului folcloric local, Kamenbryazhkite babi (Bunicile din Kamen Bryag). Bunicile sunt vedetele din Kamen Bryag, după ce au participat la un număr considerabil de festivaluri folclorice naţionale şi internaţionale. Ar fi o încântare să le puteţi asculta personal, cu ocazia unei sărbători naţionale.

 

CĂȚĂRARE
Conform ClimbingGuideBg.com., Kamen Bryag este cea mai importantă locaţie căţărare la liber pe stâncă (Deep Water Solo - DWS) din Bulgaria.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Vizitaţi pagina noasträ despre Plaje pentru a afla mai multe despre locaţiile interesante din apropiere.
Focul Veşnic din Kamen Bryag
FOCUL VEŞNIC DIN KAMEN BRYAG

Focul Veşnic este o locaţie extrem de bizară. Timp de mulţi ani, a fost unul dintre cele mai vizitate puncte ale satului. Este vestigiul unei vechi sonde de gaz, o sursă fără sfârşit care, după ce este aprinsă, nu se stinge niciodată. A fost utilizat de către excursioniştii care şi-au montat corturile în apropiere ca şi loc de grătar şi discuţie cu prietenii. Bineînţeles, este unul dintre punctele principale ale Festivalului July Morning, fiind considerat ca şi locaţie de cult de către iubitorii de hard-rock. După o serie de incidente tragice, a fost deplasat la 20 m de locaţia iniţială, prin intermediul unei conducte. Fiecare oaspete al satului trebuie să viziteze locaţia Focului Etern, deşi trebuie să aveţi grijă să nu păşiţi prea aproape de marginea prăpastiei.   

Yellow House on Airbnb.com