acasa
despre noi
cazare
satul
plaje
galeria
oferte
contact şi rezervări

PLAJE

Ce se ascunde la doar câteva minute distanţä? Aflaţi aici..

Kamen Bryag oferă nu numai plajele, dar şi o experienţă de vară completă. Dacă optaţi pentru satul nostru, vă aflaţi la o distanţă egală de toate locurile fascinante, uimitoare, de la unul la 30 de kilometru, în ambele direcţii - nord şi sud.

Yailata Beach, Kamen Bryag
Periloto Beach, Kamen Bryag
Tyulenovo
Russalka Resort
Bolata and Cape Kaliakra
Shabla and The Lighthouse
Kavarna Beach
Dalboka Mussel Farm
Krapets Beach
​1. YAILATA​

Cea mai frumoasă locaţie din apropierea satului Kamen Bryag este Rezervaţia Naturală Yailata National. La numai 10 minute de mers pe jos de Vila Yaila, veţi descoperi această zonă naturală protejată unde puteţi face o plimbare pentru a admira peisajul sau puteţi face plajă. Natura este aici la ea acasă, aşa că, veţi putea vedea numeroşi peşti mici şi crabi de diferite dimensiuni înotând pe sub apă. Este un loc minunat de văzut şi explorat, alături de moştenirea sa arheologică. În apropierea stâncilor se află vestigii ale necorpolelor trace datând din secolele II-V A.D. O altă locaţie fascinantă este fortăreaţa bizantină din inima complexului. Bogăţia florei şi faunei din Rezervaţia Yailata nu pot fi descrise în câteva fraze - trebuie văzută! Oamenii de ştiinţă au înregistrat 270 de specii de animale în acest spaţiu restrâns.

2. “PERILOTO” ŞI FOCUL VEŞNIC

La doar 15 minute distanţă de camera dumneavoastră se află plaja Periloto din Kamen Bryag. În trecut, aceasta era cea mai vizitată locaţie din Kamen Bryag. Preferată de localnici până la finalul anilor 90, acesta era locul unde pescarii îşi acostau bărcile în trecut. Dacă scufundările se numără printre activităţile dumneavoastră preferate, Periloto este locaţia ideală pentru a începe. Amplasată la numai câţiva metri de binecunoscutul Foc Veşnic, zona Periloto este acum casa temporară pe timpul verii pentru numeroşi excursionişti care îşi montează corturile aici. Plaja este, însă, una stâncoasă; prin urmare, trebuie să vă pregătiţi încălţămintea corespunzătoare pentru a ajunge acolo cu uşurinţă. Pentru conservarea zonei, primăria Kavarna a decis să nu aducă niciun fel de îmbunătăţiri. Lăsaţi maşina şi porniţi în plimbare, mireasma ierburilor este divină.

3. TYULENOVO

La cinci kilometri de Vila Yaila se află satul Tyulenovo. Acesta este recomandat celor care doresc să evadeze de civilizaţie şi să ajungă într-un loc care nu s-a schimbat aproape deloc de-a lungul anilor. Dacă vă plac scufundările, sunteţi un iubitor al pescuitului sau doriţi pur şi simplu să ieşiţi în natură, acest sat, a cărui denumire înseamnă, în limba bulgară, "focă", este locaţia ideală pentru dumneavoastră.

​4. STAŢIUNEA RUSSALKA

​Plajele cu nisip din Staţiunea Russalka sunt cele mai apropiate de Vila Yaila. Se află la o distanţă de numai 6 km şi este uşor accesibilă cu maşina sau bicicleta. Are trei plaje, întrucât una dintre ele este amplasată în interiorul staţiunii şi accesul este contra cost 1,50 E. Este, în mod clar, un loc minunat pentru a servi băutură sau mâncare, în cele două restaurante mari din zonă. Dacă vă doriţi câteva ore de relaxare, nu ezitaţi să vizitaţi această locaţie.. 

​5. BOLATA ŞI CAPUL KALIAKRA

​Bolata este o plajă nisipoasă minunată, amplasată în drumul către capul Kaliakra. Fostă bază militară în cadrul Pactului de la Varşovia, în prezent este complet demilitarizată şi câştigă din ce în ce mai mult în popularitate. Vă veţi îndrăgosti de acest loc ireal şi de litoralul său, la prima vedere. Capul Kaliakra este situat la o distanţă de un kilometru. Aici, puteţi admira un apus de neuitat, după ce aţi stat la plajă în Bolata.

​6. SHABLA ŞI FARUL

​Un alt punct fascinant care merită vizitat este farul din Shabla. Situat la doar 10 km de Vila Yaila, este unul dintre reperele nordului litoralului bulgar. Sub apă se află o serie de epave scufundate în timpul războiului mondial - cei care iubesc scufundările nu trebuie să le rateze. Vizitaţi acest loc, peisajul vă va încânta cu siguranţă.

7. KAVARNA

​Cel mai mare oraş din apropiere este Kavarna, situat la o distanţă de 18 km. Acesta s-a schimbat profund în ultimii zece ani. În prezent, oraşul este privit ca o destinaţie culturală şi turistică importantă din nordul litoralului bulgăresc. Trupe de rock şi heavy metal de renume internaţional au cântat în Kavarna; deci, dacă sunteţi meloman, trebuie să vizitaţi oraşul la momentul potrivit. Plaja este mare, acoperită cu nisip şi oferă un peisaj fascinant.

8. DALBOKA ŞI FERMA DE MIDII

​Ferma de midii din ​Dalboka a devenit foarte cunoscută în ultimii ani, nu datorită plajei, ci, mai degrabă prin prisma midiilor proaspete care pot fi găsite aici. Este o afacere privată, amplasată între Balgarevo şi Kavarna. Este un mod nu foarte tradiţional, dar original de a experimenta ospitalitatea bulgărească. Proprietarii sunt din satul din apropiere, prin urmare, cunosc fără îndoială secretul midiilor şi preparatelor din peşte bine pregătite. 

9. KRAPETS

​Krapets este un loc interesant de vizitat. Este situat la 30 km de Vila Yaila. Cei care preferă plajele acoperite cu nisip, se pot bucura de un litoral nisipos virgin de 8 km. Locul este cunoscut şi pentru Lacurile Durankular şi Shabla, primul dintre acestea fiind proclamat şi rezervaţie biologică şi arheologică de importanţă naţională. În urma săpăturilor efectuate în zonă, atât în mediul subacvatic, cât şi în pământ, s-au găsit o serie de artefacte străvechi. 

10. BALCIC ŞI PALATUL

​Oraşul merită cu siguranţă vizitat, întrucât adăposteşte cea mai mare Grădină botanică din Bulgaria. În Balchik, veţi dori, probabil, să vizitaţi palatul Reginei Maria a României, locaţia unde prefera să îşi petreacă verile o perioadă scurtă, până la trecerea în nefiinţă în 1938. Aleea de pe malul mării este o locaţie turistică cunoscută, deoarece puteţi savura o băutură la unul dintre numeroasele baruri şi restaurante.

Yellow House on Airbnb.com