Начало
За Нас
Вилата
Селото
Плажове
Галерия
Цени
Контакт/Резервации

ПЛАЖОВЕ

Това което се крие на минути от вас ще намерите тук.

Камен бряг предлага не само плажове, а по-скоро едно пълноценно лятно приключение. Избирайки нашето село, вие се намирате на еднакво разстояние до всички интересни места в радиус от 30 километра на север и юг.
Yailata Beach, Kamen Bryag
​1. ЯЙЛАТА

 

Най-красивата местност в близост до с. Камен бряг е резерват Яйлата. Намира се на 10-15 минути пеша от Вила Яйла, която е една от последните южни точки. Освен привлекателна с флората и фауната си, местността е богата на археологически находки. Там бихте могли да се изкъпете и попечете на слънце. Морето там е изключително чисто и при спокойни води се вижда дъното, както и десетки малки рибки, раци, скариди. Тракийски гробници, древна винарна, скален параклис и древно-византийска крепост са някои от основните забележителности. Учените са регистрирали на 270 животински вида в тази местност, а богатството на флората е пословично. Освен през лятото ви препоръчваме да посетите Яйлата и през пролетта, когато цъфтят божурите - гледката спира дъха. 

Periloto Beach, Kamen Bryag
Tyulenovo
Russalka Resort
Bolata and Cape Kaliakra
Shabla and The Lighthouse
Kavarna Beach
Dalboka Mussel Farm
Krapets Beach
2. ПЕРИЛОТО И ВЕЧНОТО ОГЪНЧЕ

 

На около 15 минути пеша от стаята ви е местния за Камен бряг плаж наречен Перилото. До към края на 90-те, когато достъпът беше значително по-лесен, този каменист плаж беше най-посещавания в местността. Тогава изчезнаха и последните закотвени рибарски лодки. Въпреки това мястото продължава да е все така диво и атрактивно - пълен антипод на това което човек си представя когато чуе думата плаж. С кристално чистата си вода и стръмния си бряг околността привлича както водолази така и катерачи. Не много далеч е вече описаното от нас Вечно огънче, както и стар морски фар, отдавна излязъл от експлоатация. Малката сграда, която ще видите, най-близо до вас е старият казан. Той е легендарен с ракията, която се вари там, както и с историите с които ще ви посрещнат местните хора. 

3. ТЮЛЕНОВО

Само на 5 км. от Вила "Яйла" се намира село Тюленово. Препоръчваме го за тези които искат да посетят още един живописен плаж, изпълнен с история и романтика. Дървената кръчма на брега беше заменена от модерно заведение, но със сигурност много от вас биха се насладили на едно питие придружено с морски специалитет. А ако обичате скалното катерене вие сте точно в центъра на събитието.  

​4. ВАКАНЦИОННО СЕЛИЩЕ "РУСАЛКА"

Курортът Русалка предлага най-близките до Вила "Яйла" пясъчни плажове. Те са разположени само на 6 км., или на половината разстояние с велосипед по черен път. Плажовете са добре поддържани, като един от общо трите е платен. Той се намира в реномираната през социализма "френска част", посещавана от западноевропейски туристи на Club Mediteraneé. В близост има ресторант и барове, където може да остеднете за по питие. Очаквайте и евентуална такса паркинг, ако сте с автомобил. 

​5. ЗАЛИВ БОЛАТА И НОС КАЛИАКРА

Плажът Болата е прекрасен пясъчен плаж по пътя за нос Калиакра. Бивша военна база на Варварския договор районът е изцяло демилитаризиран в момента, като събира все повече популярност. През 2012 г. залив „Болата” стана част от Клуба „Най-красивите заливи в света”. Там ще намерите и бар-ресторант, както и възможност за наемане на водно колело. Паркингът е безплатен. Нос Калиакра е задължителен за всеки турист и е просто излишно да му се прави каквато и да е реклама. Не го пропускайте, особено при залез!

​6. ШАБЛА И ФАРА

Една от интересните забележителности в нашия край е фара Шабла до едноименния град. Намира се на 10 км. от Вила "Яйла". Препоръчва се на любителите на водолазни спортове с множеството потънали, в хода на войните, плавателни съдове. 

7. КАВАРНА

Най-големият град в близост до Вила "Яйла" на разстояние 18 км. Обликът на града се промени изцяло през последните 10 години. В момента Каварна носи славата на рок-столица на България и на емблематично средище на летния културен живот. Световно-известни рок и хеви-метъл банди забиват всяко лято в града, така че ако сте фен на тази музика със сигурност сте наясно с предимствата му. За почиващите с чадъри плажът е дълъг и песъчлив, а панорамата невероятна. Не пропускайте и да се изкачите на Чиракмана - опитайте пеша!

8. МИДЕНАТА ФЕРМА "ДЪЛБОКА"

​Мидената ферма Дълбока стана много популярна през последните години. Това се дължи не толкова на плажа, колкото на нетрадиционната мидена кухня, която заведенията там предлагат. Собствениците са от близкото село Българево, така че със сигурност знаят малките тайни в проготвянето на мидени и рибни ястия. Намира се само на 15 км от Вила "Яйла".   

9. КРАПЕЦ

​Крапец е място което си трува да посетите. Намира се на около 30 км. разстояние от Вила "Яйла" в посока Румъния. Ако предпочитате песъчливи плажове, то там имате на разположение 8 километра девствен плажна ивица. В близост са и Дуранкулашкото и Шабленското езера, първото от които е обявено за биологичен и археологически резерват от национално значение. Голям брой древни археологически находки са открити в района при разкопки и гмуркане. 

10. БАЛЧИК И ДВОРЕЦА

Балчик се намира на най-голямо разстояние от Вила "Яйла" въпреки че то е само 40 км. Градът със сигурност си струва да се види с най-голямата в България ботаническа градина. Интересна забележителност е и дворецът на румънската Кралица Мария, в който тя е прекарвала летата си в краткия период преди кончината и през 1938 г. Морската алея е притегателно място за туристите с многобройните си барове и ресторанти.

Yellow House on Airbnb.com